Vihdoinkin killjupäivitys! Tän piti kai olla toinen teksti ja alunperinhan oli tarkoitus seurata kotiviiniprojektia jokseenkin reaaliaikasesti. Hups.

Tarkoitus oli päästä maistelemaan (lue: juomaan perseet) jo kiljun alullepanoa seuranneen viikon tiistaina, (eli noin 6 päivää alullepanon jälkeen). Ehdinkin tiistaina pullottamaan parin viinipullon verran. Laitoin pullot huilaamaan hetkeksi jääkaappiin ja niihinhän sitten laskeutu pohjalle melko härskit sakat.. Lisäksi en pitänyt kovin lupaavana sitä, että vesilukko piti edelleen tasaista porinaa. Pelkuruuttani sitten kaadoin pullottamani viinit viemäriin, nyyyh. Mainittakoon että lappo tuotti ongelmia yhteistyöhaluttomuudellaan, sen käyttöä pitää vissiin harjotella - onneksi kylppäristä löytyy 15 litraa harjoittelumateriaalia.

Keskiviikkona sitten vihdoin tajusin poista sitruunat ja appelsiinit viinistä. Mahdollisesti tämän seurauksena vesilukon porina väheni huomattavasti torstain aikana. Lähdin kuitenkin perjantaina melkoisella kiireellä Helsinkiin, niin porinan tarkkailu jäi vähemmälle, enkä tietty kerenny pullottamaankaan viiniä. Palattuani kotiin viikonlopun jälkeen oli porina lakannut (lähes) täysin.

Viime viikolla pääsin pullottamaan käymisensä lopettanutta kiljua ja perjantaina ja lauantaina tuli juotua ihan naurettavat perseet ja sekoiltua. Iloisena ja ylpeänä voin todeta - näin morkkiksen hilliinnnyttyä - että voltteja löytyy, eikä paskatautia tule. Jee. Kanssamaistelijoiden mukaan viinissä oli simamainen maku ja se taisi olla ihan hyvää. Näin päättelin huikkapyyntöjen määrästä, kulausten suurudesta ja kehuista. Pitänee erikseen mainita, että tulin hieman jälkimakeuttaneeksi viiniä appelsiinimehutiivisteellä, sillä omaan makuun kilju oli turhan karvasta, (niin kuin kotiviini yleensäkin tuppaa olemaan).

Kiljukännit on aivan mahtavat, jos haluaa käyttäytyä kuin 15-vuotias. Jostain syystä itsellä se näköjään menee aina siihen. Siitä se morkkiskin siis.

Lopuksi: minä dramaattisesti maistelemassa. (Huomaa viinilasista, että tämä otettiin ennen sitä kun taannuin samalle tasolle, jolla olin 15-vuotiaana (kilju)humalassa).

2014-03-28%2018.59.52-normal.jpg