Mulle on ollut aiemminkin selvää, että raakaruokavalio ei tosiaankaan tarkoita sitä, että on velvoitettu mussutamaan päivästä toiseen "pelkkää pupunruokaa", mut musta tuntuu että valtaosa ihmisistä ei tätä tajua. (Toisaalta valtaosa ihmisistä ei taida edes tajuta miksi kukaan muu kuin överi-astraali-hörhö-ituhippi edes harkitsisi raakaruokavaliota tai sen suosimista..) Ja jos sitten tajutaankin että on muitakin vaihtoehtoja kuin salaatti, niin ei välttämättä hiffata että raakaruokailija voi mussuttaa vaikka minkälaisia jälkkäreitä! Joista osa kaiken lisäksi on jopa paremman makuisia kuin jotkut "perinteiset" jälkiruoat (ja rasvasempia..)

Se on kyllä valitettavan totta, että raakaruokavalio syö rahaa. Hehe, syö. Raakaruokavaliota on kuitenkin mahdollista noudattaa pienemmälläkin budjetilla, tällöin pitää vaan jättää pois (ainakin itseäni) kiehtovia jauheita ja muita vastaavia juttuja. Herkuttelukin kuitenkin onnistuu - ainakin toisinaan.

Asiaan. Tässä on simppelin raakaruokaherkun resepti. Mulle tää tuli "halvaksi", koska mulla oli valmiiksi suurin osa aineksista tallessa kaappien kätköissä. En tiedä miksen nyt löydä alkuperäistä reseptiä, mutta tää on kuitenkin täältä varastettu ja modifioitu. (Ihana blogi, kannattaa käydä kattomassa, ite haluun kokeilla vielä vaikka ja mitä tuolta!)

 

  • 1 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl pähkinävoita (itse käytin tahinia eli seesamitahnaa, jota löytyy useimmista "hyvin varustelluista" ruokakaupoista)
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl siirappia (alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin käyttämään agave- tai vaahterasiirappia, mutta koska mulla oli "perinteistä" tummaa siirappia valmiiksi kaapissa käytin sitä)
  • 1 rkl vaniljaa (alkuperäisessä reseptissä neuvottiin käyttämään vanilja-aromia, itse käytin vaniljasokeria)
  • hyppysellinen (meri)suolaa
  • 2 dl pähkinöitä (mä käytin casheweita, koska ne tuli halvemmiksi kuin alkuperäisessä reseptissä käytetyt saksanpähkinät)

 

  1. Sekoita pähkinävoi ja kookosöljy keskenään (tehosekoittimessa)
  2. Siivilöi seoksen joukkoon kaakaojauhe ja sekoita uudestaan (tehosekoittimella)
  3. Lisää joukkoon siirappi, vanilja ja suola ja sekoita jälleen (tehosekoittimella)
  4. Sekoita viimeisenä hienonnetut pähkinät käsin/lastalla sekoittaen seokseen (ei tarvitse hienontaa jauheeksi asti, eri kokoset "palaset" toimii aika hyvin)
  5. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos tasaisesti sen päälle. Ite heittelin vielä (kokonaisia) pähkinöitä seoksen päälle, mut tätä ei oo pakko tehä.
  6. Pakasta tunti tai kunnes kiinteää - älä peitä vuokaa. Mulla vuoka vietti yön pakastimessa.
  7. Murenna/leikkaa/paloittele haluamallasi tavalla
  8. Syö kunnes oksettaa

 

Mun tekemät muokkaukset saattaa muuttaa reseptin raa'asta "semi raa'aksi". Lisäks pitää vielä mainita, että kun toi "suklaapähkinälevy" on otettu pois pakastimesta ja laitettu palasiksi, kannattaa niitä palasia edelleen säilyttää pakastimessa (esim. pakasterasiassa), sillä noi sulaa nopeasti huoneenlämmössä. Sotkua, yyyh.

Vihje: voi käyttää pähkinöiden sijaan myös vaikka marjoja tai (kuivattuja) hedelmiä - luovuuuuuuuuus on pop!

t%C3%A4m%C3%A4-normal.jpg

toi-normal.jpg