Tosiaan, eilen tuli biletettyä jonkin verran ja aamulla olo oli sen mukainen. Vieläkään ei kyllä ole mikään erityisen freesi fiilis, mutta ainaki pikkasen parempi ku mitä herätessä oli. Ryömin kotiin joskus myöhäisen aamuyön tai aikaisen aamun aikoihin ja olin näemmä unohtanut pestä meikit naamasta. Silmäripset oli liimautuneet yhteen ja kulmakarvat näytti sormiväreillä tehdyiltä.

Sään - ja olotilan - takia en lähtenyt piknikille, eikä oikeen huvittanut lähteä minnekään muuallekaan. Kaupassa piti kuitenkin käydä, sillä mitään krapulamätöksi soveltuvaa ei löytynyt. Läheinen K-ekstra oli auki, mutta pakastekaappi jossa pakastepizzat yleensä ovat ammotti tyhjyyttään. Onneksi ehdin napata vikan (hyvän) pakasteranskalaispussin! Krapula-ahdistustärinöissäni en tullut ajatelleeksi että joku muukin aikoisi kyseisessä kaupassa asioida ja päädyin törmäilemään ihmisiin ja olemaan tiellä ja ahdistumaan. Yrittäessäni ottaa tuorehyllystä dallaspullaa onnistuin tiputtamaan herkun lattialle. Jengi tuijotti. Pakokauhu iski, mutta onneksi hima oli ihan vieressä.

Tässä mun vappudarramätötvappua%20163-normal.jpg

vappua%20169-normal.jpg

vappua%20167-normal.jpg

Tänään pitäisi vielä lukea puoli kirjaa ja jatkaa esseen kirjoittamista. Sivuja on takana nyt 2,5, maanatain iltakuuteen mennessä niitä pitäisi olla kirjoitettuna vähintään 16. Eheheh. Puolikkaan kirjan lisäksi pitäisi lukea pari artikkeliakin. Mikäli onnistun tässä niin palkitsen itseni jotenkin tosi mahtavasti. Vähän epäilyttää kun tää päivä, (joka oli tarkoitus varata erityisesti projektia varten) on kulunut ties minkä sijaistoimintojen parissa ja viikonloppu on täynnä ohjelmaa..

Tässä huomiota kaipaavat kirjat. Sukupuolentutkimus rocks!vappua%20159-normal.jpg

Nyt illalla on tullut vielä ryhdistäydyttyä sen verran, että oon leiponut keksejä. Ravintoympyrää noudattelevaa ateriointia tullut siis harrastettua tänään, joo-o. Pakko muuten sanoa, että tällä perusreseptillä ei voi tehdä huonoja keksejä, se ei vaan oo mahdollista! Alkuperäinen resepti - joka löytyy Vegaaniliiton sivuilta - on suklaamurukeksiresepti, mutta pienellä muokkauksella ton pohjalta saa tehtyä vaikka minkälaisia keksejä. Itse tein tänään mysli-suklaakeksejä, hyviä ovat. Ite tykkään, ohjeesta poiketen, lisätä perustaikinaan vähän nestettä, esim. kasvimaitoa, mutta vesikin käy paremman puutteessa (kuten tänään). Tän reseptin mukaiset keksit toimii aika hyvänä ja helppona vierasvarana, vinkvink.

Resepti

  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g sulatettua rasvaa
  • hieman kaakaojauhetta ja hedelmäistä mysliä (noin 1 dl?)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu (ja jäähtynyt) rasva. Nostele keksin kokoisia taikinamöykkyjä uunipellille, paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.


Nom nom!vappua%20173-normal.jpg