Koska mulla on kevättä rinnassa (=innostusta kerrankin tehdä asioita) päätin, että vietän huhtikuun raakaruokapainotteisella ruokavaliolla ja keksin vielä suorittaa siinä samalla lankkuhaasteenkin.

Raakaruokapainotteisella ravinnolla viittaan nyt nimenomaan siihen, että pyrin noudattamaan raakaruokaravintoa niin pitkälle kuin voin ilman, että homma menee liian hankalaksi. Lisäksi sallin itselleni mahdolliset lipsahdukset, koska muuten koko proggis menee siihen, että erehdyn kerran syömään yhden suklaakonvehdin ja seuraavaksi löydänkin itseni mussuttamasta kokonaista jäätelöpakettia yhdeltä istumalta, kyynelehtien samalla raivokkaasti oman osaamattomuuteni ja itsekurittomuuteni vuoksi. Yhtenä pääpointtina on kans se, että vähennän kaikenlaisilla leivillä ja leivonnaisilla herkuttelua ja karsin makeiset (myös suklaan!) pois ruokalistalta, sillä noita tulee nautittua turhankin paljon. Mulla on joku överi rakkaussuhde "perinteisiin hiilareihin": erityisesti leipään ja leivonnaisiin, pastaan ja nuudeleihin. Ja uusiin perunoihin! <3

Mielessä kävi myös tipattoman pitäminen, mutta tulin siihen tulokseen että siitä tulee vaan paha mieli. Tarkoituksena oli kuitenkin lopettaa oluen ja siiderin tissuttelu ja ryypätessä tyytyä viiniin - etenkin kun sitä nyt on. Aiheeseen liittyen myös limut saa kyytiä, vaikkei niitä tule muutenkaan erityisemmin juotua. Nesteytystä yritän tarkkailla senkin suhteen, että mä saatan helposti juoda päivän aikana vaan lasillisen vettä..

Lankkuhaaste on siis yksinkertaisesti sellanen, että kolmenkymmenen päivän ajan  - lepopäiviä lukuunottamatta - lankuttaa, eli hengailee staattisessa vatsalihasasennossa. Alotetaan lyhyestä ajasta ja venytetään sitä kuukauden kuluessa. Mulla ei kuitenkaan tule olemaan kuukauden kuluttua rautaisia lihaksia, sellasen hehkuttaminen olis vähintäänkin harhaanjohtavaa.


Tässä on safkapäivitystä ekalta päivältä. Kuvassa vegaanisia "raakaproteiinipatukoita". Muussasin näihin pussillisen taateleita (200g?) ikään kuin rakennusmassaksi, sit lisäsin siirappia, auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä. Hyvää! Mun oli tarkoitus laittaa noihin tahinia eli seesamitahnaa, jota jääkaapissa ois ollu, mutta siinä väsäillessä tulin unohtaneeksi. Enemmän sais aikaseks, jos ois lisänny mukaan vaikka banaania ja sen lisäks vielä sitä tahinia. Siirappia ei maun puolesta tarttis, taatelit kun on aika makeita, mutta se auttaa pitämään noita kasassa.


idutititi%20001-normal.jpg